Sajam sporta Srbije 2017

Beograd, Beogradski Sajam, 24-26.11.2017.
 

ZAPAŽEN NASTUP ŠAHOVSKOG SAVEZA SRBIJE NA SAJMU SPORTA

Proteklog vikenda održan je Sajam sporta u Hali 1 Beogradskog sajma. Bila je to prilika da se brojni posetioci uvere zašto je sport u Srbiji itekako popularan i uspešan. Svoju priliku za predstavljanje, među teritorijalnim i granskim savezima, dobio je i Šahovski savez Srbije i iskoristio je na najbolji mogući način.

Na defileu učesnika, koji je bio sastavni deo svečanog otvaranja Sajma sporta, učestvovali su uspešni mladi šahisti i polaznici šahovskih škola, a tablu Šahovskog saveza Srbije nosio je Velimir Ivić, član "srebrne" juniorske reprezentacije Srbije. Svečanom otvaranju, između ostalih, prisustvovali su i v.d. predsednika ŠSS Ratko Pižurica, predsednik Skupštine ŠSS Darko Božić, član UO i zastupnik ŠSS Ivan Živković, predsednik ŠSB Ivan Marinković, reprezentativac Aleksandar Inđić i mnogi drugi prijatelji šaha.

Tokom tri sajamska dana, štand ŠSS često je bio pod "opsadom" mladih i onih starijih ljubitelja šaha, amatera, zainteresovanih da što više saznaju o tajnama drevne igre. Štand je posetila i delegacija slovačkih šahista i sudija, koji učestvuju na "Trofeju Beograda" u pratnji izvršnog direktora ŠSB Dragana Kotevskog.

Šahovski savez Srbije, kao i šahovsku igru uopšte, svim zainteresovanim posetiocima predstavile su Aleksandra Dimitrijević i Irena Nestorović.