Prvenstvo sveta za juniore 2017
Tarvizi, Italija, 12-26. novembar 2017.
 
 
 
 
 
 
   
SRBIJA U MONTEVIDEU
ZVANIČNI SAJT PRVENSTVA
 

/26. novembar 2017/
TEODORA INJAC OSMA JUNIORKA SVETA!
U italijanskom gradiću Tarvizio završeno je Juniorsko prvenstvo sveta u muškoj i ženskoj konkurenciji. Srbiju je predstavljalo četvoro učesnika. juniorski prvaci Pavle Dimić i Jovana Srdanović, kao i Miloš Milošević i Teodora Injac.
Briljirala je reprezentativka Srbije Teodora Injac - u konkurenciji 88 učesnica iz 47 nacionalnih federacija, sa startnim brojem 22, osvojila je 7,5 poena iz 11 partija, i podelila od 6 - 9. mesta, a po dodatnim kriterijumima zauzela 8. mesto!
Teodorin finiš - 5 poena iz poslednjih 6 partija, pobeda nad Irankom Kademelšarieh, nosiocem titule muškog internacionalnog majstora, osvojenih 28 poena rejtinga, samo su pokazali da je pred ovom devojkom svetla šahovska budućnost.
Ostali naši predstavnici igrali su u okviru svojih mogućnosti. Jovana Srdanović zauzela je 65 mesto sa 5 osvojenih poena, ali u ovakvoj konkurenciji od nje nije ni bilo moguće očekivati neki spektakularan rezultat. Njeno vreme tek dolazi i nema nikakve sumnje da će doći dan da se, kao i u Mamaji, i u ovoj konkurenciji popne na pobedničko postolje.
Miloš Milošević je osvojio 5,5 poena i 14 poena rejtinga, što se može smatrati pristojnim rezultatom u konkurenciji juniora u kojoj je nastupilo neverovatnih 26 nosilaca velemajstorske titule! Samim tim i osvojenih 5 poena Pavla Dimića ne može se smatrati neuspehom, mada je po pozicijama svakako mogao znatno više.
Na kraju, treba pomenuti Šahovski klub "Turbina" i agilnog predsednika Mihaila Stojanovića, koji su omogućili nastup Teodore Injac i Miloša Miloševića na ovom takmičenju.

/14. novembar 2017/
OMLADINSKO PRVENSTVO SVETA
Predstavnici Srbije otputovali su na pojedinačno omladinsko Prvenstvo sveta do 20 godina, koje će se od 12. do 26. novembra održati u Tarviziu u Italiji.
Na ovom izuzetno jakom turniru nastupiće 237 mladih šahista iz 64 nacionalne federacije. Na prvenstvu sveta Srbiju će predstavljati Jovana Srdanović, ženski Internacionalni majstor Teodora Injac, kao i FIDE majstori Pavle Dimić i Miloš Milošević. Sa ekipom je kao vođa puta i trener otputovao Internacionalni majstor i FIDE Senior Trener Zoran Arsović, kao i FIDE Majstor i FIDE Trener Ivan Martić.
Želimo puno uspeha našim omladinkama i omladincima!