Ekipno prvenstvo Evrope 2017
Hersonissos, Crete, 27. oktobar - 7. novembar 2017.
 
 
Muška reprezentacija
Ženska reprezentacija
 

/27. oktobar 2017/
SELEKCIJE SRBIJE OTPUTOVALE U GRČKU
Ženska i muška nacionalna selekcija Srbije sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" otputovale su u grad Hersonisos na ostrvo Krit. U tom mestu će se od 28. oktobra do 5. novembra održati Ekipno prvenstvo Evrope u obe konkurencije.
Prevođeni kapitenima Brankom Tadićem (muška selekcija) i Brankom Damljanovićem (ženska selekcija), posle uspešno sprovedenih priprema, članovi obe ekipe otputovali su u dobrom raspoloženju, rešeni da na ovom važnom takmičenju postignu što bolji rezultat.
U muškoj konkurenciji, prijavljeno je 40 ekipa, a po prosečnom rejtingu Srbija je na 17. mestu, dakle malo iznad sredine tabele. Listu učesnika, sa sastavima reprezentacija i statističkim podacima, možete pogledati na sledećem linku >>>
U konkurenciji šahistkinja, prijavljene su 32 ekipe, a po prosečnom rejtingu Srbija je na 19. mestu, pa naše dame već u prvom kolu očekuje sudar sa nekim od favorita. Listu učesnica, sa sastavima reprezentacija i statističkim podacima, možete posledati na sledećem linku >>>
Oficijelni sajt turnira >>>

/27. oktobar 2017/
ZAVRŠENE PRIPREME ŽENSKE REPREZENTACIJE, KAPITENI ODREDILI RASPORED PO TABLAMA
U Novom Sadu su završene pripreme ženske reprezentacije Srbije, posle kojih su kapiteni Branko Tadić i Branko Damljanović odredili raspored po tablama po kome će naše selekcije nastupati na ekipnom prvenstvu Evrope u Grčkoj.
Pripreme ženske reprezentacije bile su veoma uspešne, po oceni kapitena Branka Damljanovića. Članicama selekcije, na poziv Šahovskog saveza Srbije, priključila se "srebrna devojka" iz Mamaje Jovana Srdanović, sa svojim trenerom Ivanom Martićem. Jovani će ovaj rad svakako dobro doći pred skori odlazak na Juniorsko prvenstvo sveta u italijanskom gradu Tarvizio.
Posle završetka priprema, kapiteni su saopštili raspored ekipa po tablama.
Branko Tadić opredelio se za sledeći sastav muške ekipe: Robert Markuš, Ivan Ivanišević, Miloš Perunović, Aleksandar Inđić i Nikola Sedlak. Ženska ekipa, prema odluci Branka Damljanovića nastupiće u redosledu: Jovana Raport, Jovana Erić, Mila Žarković, Teodora Injac i Marina Gajčin.

Opširnije >>>

/17. oktobar 2017/
FOTO REPORTAŽA SA PRIPREMA MUŠKE REPREZENTACIJE SRBIJE
Kao što smo i najavili, u toku su pripreme muške reprezentacije Srbije, za nastup na ekipnom prvenstvu Evrope, koje počinje 28. oktobra. Pripreme se odvijaju pod nadzorom poznatog trenera i velemajstora Ivana Sokolova i kapitena reprezentacije Branka Tadića.

Foto-reportaža svedoči o radnoj atmosferi koja vlada na pripremama.

Opširnije >>>