VELEMAJSTOR IVAN SOKOLOV NA PRIPREMAMA MUŠKE REPREZENTACIJE SRBIJE

Beograd, 14. oktobar 2017.
 


Nacionalni timovi Srbije obaviće pripreme pred nastupajuće Ekipno prvenstvo Evrope koje će se održati u grčkom gradu Heraklionu na ostrvu Krit od 27. oktobra do 7. novembra.

Muška reprezentacija Srbije pripremaće se u Beogradu od 14. do 20. oktobra. Pored kapitena Branka Tadića, sa članovima reprezentacije radiće i poznati velemajstor Ivan Sokolov, koji živi u Holandiji i nastupa za tu zemlju. Sokolov je sa zadovoljstvom prihvatio poziv Šahovskog saveza Srbije, a njegovo prisustvo svakako će mnogo značiti, s obzirom da je poznato njegovo trenersko umeće i rezultati tokom dosadašnjih inostranih angažmana.

Ženska reprezentacija Srbije pripremaće se u Novom Sadu od 18. do 24. oktobra. Sa ekipom će raditi kapiten - velemajstor Branko Damljanović. Kao gost na pripremama, po pozivu Šahovskog saveza Srbije, boraviće i "srebrna" sa nedavnog Prvenstva Evrope u Rumuniji Jovana Srdanović, sa njenim trenerom Ivanom Martićem. Jovani će ove pripreme svakako pomoći da se što bolje pripremi za nastupajuće Juniorsko prvenstvo sveta u Italiji.


(Foto: shakers.info)