PRVA LIGA SRBIJE ZA MUŠKARCE U RUMI, A ZA ŽENE U NOVOM SADU

Beograd, 12. jul 2017.
 


U predviđenom roku svi članovi Prve lige Srbije za muškarce i žene potvrdili su svoje učešće na takmičenju. Takođe, sproveden je javni poziv za potencijalne organizatore Prve lige Srbije za muškarce i žene.

Na žalost, izbor ponuda nije bio veliki, a ni jedan hotel nije ponudio mogućnost zajedničke organizacije muške i ženske lige. Kandidati su otpadali zbog neusklađenih datuma, visokih cena, kvaliteta i broja ponuđenih soba, nepostojanja interneta u hotelu i izbor je sužen na Rumu i Novi Sad.

S obzirom da ni te dve ponude nisu garantovale uspešnu organizaciju i prihvatljive uslove za klubove, pristupilo se drugom krugu razgovora i usaglašavanju do postignutog konačnog dogovora.

Upravni odbor Šahovskog saveza Srbije odlučio je da organizaciju Prve lige Srbije za muškarce poveri hotelu "Park" iz Rume **** po cenama 2500 dinara po osobi za pun pansion u dvokrevetnoj sobi i 3250 dinara u jednokrevetnoj sobi.

Takođe, odlučeno je da organizator Prve lige Srbije za žene bude hotel "Novi Sad" **** po cenama 2650 dinara po osobi za pun pansion u dvokrevetnoj sobi i 3450 dinara u jednokrevetnoj sobi.

Termin liga ostaje prema predviđenom kalendaru - 1 - 11. septembar, a raspisi će biti objavljeni u ponedeljak, 17. jula.