NIŠ POTVRDIO TITULU "ŠAHOVSKE PRESTONICE"
Niš, jun 2017.
 
 

Na upravo završenom Evropskom Amaterskom prvenstvu u šahu, koje je održano u hotelu „Tami Residence“, u organizaciji Gradskog šahovskog saveza Niša, a u saradnji sa Šahovskim savezom Srbije, pod pokroviteljstvom Evropske šahovske unije, pored velikog broja učesnika (preko 130) iz 19 šahovskih federacija, svakako treba pomenuti i fantastičnu organizaciju.

Zaslužni za uspeh, bili su IM Sandra Đukić, Mihajlo Obrenović, sekretar GŠS Niša, predvođeni Draganom Simić, predsednicom GŠS Niša uz ostale članove Organizacionog odbora.

Profesionalni fotograf Zlatko Nečevski je i ovog puta pored fantastičnih fotografija pokazao da mu je i brzina jača strana, tako da su fotografije bile na sajtu GŠS Niša istog dana, pa je time bio znatno olakšan posao našim prijateljima iz CDS Digital-a, koji su zaduženi za internet podršku prvenstva.

Zahvalnost svim učesnicima na fer i korektnoj borbi, pratiocima i trenerima, kao i sudijama na čelu sa francuskim međunarodnim sudijom Dominikom Dervijeom, sve pohvale za fer i korektno suđenje idu i IA Draganu Živiću, FA Miroslavu Rakoviću i FA Igoru Lukiću.

U kategoriji do 1700 ELO prvo mesto i titulu šampiona Evrope osvojili su Pavle Ćirić i Anđela Dimitrijević, mladi šahisti iz Niša, dok je drugo mesto osvojio Alumert Orkun Efe iz Turske, a treći je bio Jovan Stevanović, takođe iz Niša.

U kategoriji od 1700 do 2000 ELO pobednik je Karaoglan Doruk iz Turske, dok su drugi i treći Zoran-Zoki Stojković iz Niša i Nagy Laszlo iz Nemačke.

U kategoriji od 2000 do 2300 ELO pobednik je Buyukasik Diyap iz Turske, drugo i treće mesto su osvojili šahisti iz Niša FM Ljubomir Biljanić i Mario Livaja.

Gradski šahovski savez Niša se kao tehnički organizator potrudio da uz podršku grada obezbedi gostima maksimalan komfor – dobar smeštaj, odličnu salu za igru u hotelu Tami Residence u kojoj se održalo prvenstvo, obilazak grada u slobodno vreme i sve što je potrebno kako bi Niš pokazao da ima kapaciteta za organizaciju ovakvih događaja i, kako bi mu bio poveren i neki od budućih šampionata.

Rezultati, tabele, statistika >>>
Zvaničan sajt prvenstva >>>
Foto-galerija zatvaranja >>>

PRESS-CENTAR PRVENSTVA