KALENDAR ŠAHOVSKOG SAVEZA SRBIJE U SLICI I REČI
31.05.2017.
 


Krajem protekle sedmice i organizacijom 4. "Kupa Svetozara Gligorića" završen je priod izuzetno bogat događajima iz nacionalnog kalendara Šahovskog saveza Srbije. Naime, od 23. marta do 28. maja održano je šest takmičenja iz Kalendara ŠSS za 2017. godinu. Ukoliko se uzme u obzir da je Polufinale prvenstva Srbije za muškarce i žene održano u januaru, preostalo je još samo da se održi Prva liga Srbije za muškarce i žene.

Upravni odbor Šahovskog saveza Srbije nastojao je da svako održano takmičenje bude kvalitativni korak napred u svim bitnim elementima koji ga karakterišu - uslovi za igru, broj učesnika, visina nagradnog fonda, učešće najboljih u svakoj kategoriji, visina nagradnog fonda, prenos partija uživo, medijsko praćenje... Ako se zna da u 2016. godini dva takmičenja uopšte nisu održana (Kup Svetozara Gligorića i Omladinsko prvenstvo), nije teško zaključiti da napredak postoji. Ipak, konačnu reč daće uvek objektivna šahovska javnost u periodu koji je pred nama.

Jedan od elemenata o kojima se vodilo računa, svakako je i vizuelni identitet svakog od takmičenja. Zasluge za to pripadaju i autoru svih rešenja - grafičkom dizajneru Andreju Jovanoviću iz Pirota. Ovaj prilog predstavlja malu virutelnu izložbu i šetnju kroz Kalendar Šahovskog saveza Srbije u 2017. godini.