OMLADINSKO PRVENSTVO SRBIJE OD 28. APRILA DO 3. MAJA 2017. U BEOGRADU

Beograd, 28. april - 3. maj 2017.
 


Pojedinačno prvenstvo Srbije za omladince i omladinke (šahisti rođeni 1997. godine i mlađi) održaće se u Beogradu od 28. aprila do 3. maja. Kako to predviđa Pravilnik ŠSS o takmičenjima, oba turnira održaće se po Bergerovom sistemu sa 10 učesnika u 9 kola.

Pravo nastupa imaju šampioni iz 2015. godine, po dvoje mladih šahista sa najboljim rejtingom, kao i nauspešniji sa šampionata Beogada, Centralne Srbije i Vojvodine.

Šahovski savez Srbije predvideo je atraktivne nagrade za po troje prvoplasiranih učesnika. Pobednicima će biti plaćeni putni troškovi i takse na Svetsko prvenstvo koje se početkom godine održava u Italiji, drugoplasiranim učesnicima u obe konkurencije biće obezbeđeno učešće na turniru za sticanje intermajstorske norme, a trećeplasiranima troškovi učešća (smeštaj i upisnina) na međunarodnom otvorenom turniru "Paraćin 2017".

Mesto igre i smeštaja učesnika biće saopšteno uskoro, a lista učesnika biće objavljena do 25. aprila. Preliminarne prijave govore da će oba prvenstva posle dužeg vremena imati izuzetno jake sastave.