Delegacija Šahovskog saveza Srbije u poseti
Ministarstvu omladine i sporta
04.04.2017.
 


Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić i pomoćnik ministra Aca Kovačević primili su delegaciju Šahovskog saveza Srbije, koju su činili Ivan Živković, član Upravnog odbora i zastupnik, Branko Tadić, član UO, Ivan Marinković, predsednik ŠS Beograda, Ivan Ivanišević prvak Srbije i velemajstor Miloš Perunović, član UO ŠSB.

U jednočasovnom razgovoru, predstavnici ŠS Srbije upoznali su svoje domaćine o aktuelnom trenutku srpskog šaha i šahovske organizacije. Predstavnici Ministarstva saopštili su da MOS praktično predstavlja servis za nacionalne federacije i da se ne meša u njihove unutrašnje stvari, ali da isto tako poštuje i uvažava legitimno rukovodstvo svake federacije, pa i Šahovskog saveza Srbije. Dokaz za to predstavljaju redovne uplate sredstava iz programa za 2017. godinu. Konstatovano je, da se bez obrzira na teškoće u funkcionisanju Šahovskog saveza Srbije, takmičenja iz kalendara uspešno sprovode.

Funkcioneri Ministarstva upoznati su sa mogućnošću posete potpredsednika FIDE Borisa Kutina i izrazili spremnost da ga ugoste i obaveste o sadašnjoj situaciji i aktuelnom rukovodstvu ŠSS. Konstatovano je da pred Šahovskim savezom Srbije predstoji ozbiljan zadatak usvajanja sportskih pravila i rad na kompletiranju finansijske dokumentacije iz 2014. godine.