Važno saopštenje za učesnike Kadetskog festivala ŠSS
u vezi lekarskih pregleda
04.04.2017.
 


Šahovski savez Srbije dosledno će poštovati odredbe Zakona o sportu i neće dozvoliti učešće na turniru u redovnom šahu Kadetskog festivala ŠSS učesnicima koji ne dostave odgovarajuće lekarsko uverenje. Svima onima, koji nisu u mogućnosti da to na vreme učine u svom mestu, Šahovski savez Srbije i poliklinika "Provita" omogućiće da obave potrebne preglede i lekarsko uverenje dobiju na licu mesta, 11. aprila u hotelu "Šumarice" od 9 časova ujutru.

Član 19. Zakona o sportu predviđa da "u sportskom takmičenju može učestvovati sportista, odnosno sportski stručnjak kome je u periodu od šest meseci pre održavanja sportskog takmičenja utvrđena opšta zdravstvena sposobnost za obavljanje sportskih aktivnosti, odnosno delatnosti". Shodno tome, a prema raspisu Kadetskog festivala ŠSS, svi učesnici dužni su da putem e-maila ili na licu mesta organizatoru dostave lekarsko uverenje ne starije od 6 meseci.

Polazeći od činjenice da svim učesnicima nije jednostavno da u svom mestu i na vreme obave lekarski pregled, Šahovski savez Srbije napravio je sporazum sa poliklinikom "Provita", koja ima potrebnu dokumentaciju i licence za obavljanje svih delatnosti iz oblasti interne medicine, fizikalne medicine sa rehabilitacijom sportista i sportske medicine. Lekari i tehničari poliklinike boraviće u hotelu "Šumarice" 11. aprila od 9 časova i obaviti potrebne lekarske preglede i izdati uverenja za sve zainteresovane učesnike. Cena lekarskog pregleda sa kompletnim laboratorijskim analizama iznosiće 1.200,00 (cenovnik poliklinike za terenski rad).