IN MEMORIAM
mr SELIMIR MANOJLOVIĆ
(18.03.1947. - 03.05.2014.)
 

Šahovski savez Srbije sa izuzetnim žaljenjem saopštava javnosti da je 03. maja 2014. godine u Beogradu, u 68. godini preminuo potpredsednik Šahovskog saveza Srbije mr Selimir Manojlović.

Mr Selimir Manojlović je rođen 18. marta 1947. godine u selu Dragijevica, kod Osečine. Elektrotehnički fakultet (odsek za elektroniku i telekomunikacije) završio je u Banjaluci i magistrirao na Elektrotehnickom fakultetu (katedri za automatiku) u Beogradu. Predavao je na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu i Elektrotehničkom i Mašinskom fakultetu Univerziteta u Srpskom Sarajevu. Pre funkcije pomoćnika gradonačelnika Valjeva, bio je direktor u nekoliko preduzeća: JKP "Vodovod" Valjevo, Fabrika stočne hrane "Unip" Valjevo, Valjevska pivara, Naučno-istraživačkog centra u Holding korporaciji "Krušik" Valjevo. U preduzeću "Krušik - Namenska" bio je vodeći i glavni konstruktor, kao i tehnolog za konstrukciju vođenih i samonavođenih raketa. Rukovodio je službom za automatizaciju procesa u Rudarsko-topioničarskom basenu Bor - fabrici Flotacija bakra Bor.

Više od 30 godina je istaknuti šahovski radnik. Bio je član Šahovskog kluba "Krušik" iz Valjeva. Značajno je doprineo stvaranju uslova za razvoj šaha u Valjevu, posebno stvarajući finansijske i prostorne uslove Valjevskom šahovskom klubu i Šahovskom klubu "Krušik - Valjevo". Organizator je više značajnih šahovskih turnira, bio je i predsednik Šahovskog saveza centralne Srbije. Smrt ga je zadesila na mestu potpredsednika Šahovskog saveza Srbije.

Šahovski savez Srbije