Konstituisan Organizacioni odbor Prvenstva Evrope u šahu za žene

U PalatiSrbija” 21. decembra održana je prva sednica Organizacionog odbora Evropskog prvenstva u šahu za žene 2013. kojom je predsedavala ministar omladine i sporta i najbolja srpska šahistkinja svih vremena, velemajstor Alisa Marić.

Beograd će sledeće godine biti domaćin Pojedinačnog prvenstva Evrope u šahu za žene od 22. jula do 4. avgusta. Takmičenje će biti kvalifikaciono za predstojeće svetsko prvenstvo i igraće se po švajcarskom sistemu za nagradni fond od 75 000 EUR. Odluku da organizaciju ove sportske manifestacije dodeli Šahovskom savezu Srbije i gradu Beogradu doneo je predsednik Evropske šahovske unije (ECU) Silvio Danailov.

Predsednica organizacionog odbora, prof. dr Alisa Marić izrazila je veliko zadovoljstvo odabirom Beograda za domaćina EP u šahu: ”Kao ministar i kao šahistkinja, veoma sam zadovoljna što će se EP 2013. održati u našem glavnom gradu, što će, nadam se, doproneti reafirmaciji i popularizaciji šaha i ženskog sporta uopšte, kao što je to bio slučaj sa nedavno završenim EP za žene u rukometu

Na sednici je konstituisan organizacioni odbor prvenstva u sastavu:

-Alisa Marić, ministar omladine i sporta, predsednik

Članovi:

-Dragan Atanasov, pomoćnik ministra i Dušan Krunić, šef Kabineta ministra omladine i sporta

-Dejan Vasović, gradski arhitekta i Aca Kovačević, gradski sekretar za omladinu i sport

-Miodrag Vukotić, predsednik ŠSS, Ljubomir Riznić, predsednik ŠS Beograda, Miroslav Kopanja, predsednik ŠS Vojvodine, Selimir Manojlović, predsednik ŠS Centralne Srbije

-Milenko Dželetović, izvršni direktor “Telekom Srbija a.d.” i Duško Tomić, profesor na Fakultetu primenjene bezbednosti.

Za potpredsednike Organizacionog odbora  izabrani su Miodrag Vukotić i prof. dr Milenko Dželetović.

Za direktora Šampionata izabrana je Jasna Šakotić, izvršni direktorCentra za razvoj šaha”, a  za članove direkcije Nebojša Baralić, zadužen za IT, Petar Katanić Vujić, za tehničku podršku, Josip Ašik, za odnose sa javnošću, Zdravko Civrić, za prateće manifestacije i prof. dr. Duško Tomić, zadužen za bezbednost.

Pred članove direkcije postavljeni su visoki ciljevi: želja članova Organizacionog odbora je da ovo prvenstvo bude najbolje organizovano do sada i da dosadašnji rekord od 168 učesnica bude oboren.

Ministarka Marić je predložila da se na sledećoj sednici krajem januara 2013. formira Počasni odbor Šampionata u kome bi se našli doajeni našeg šaha.

Informacije i fotografije: Tim za PR Ministarstva omladine i sporta