Pojedinačno prvenstvo Evrope za žene 2013. godine u Beogradu!

Iz kancelarije Evropske šahovske unije stigla je zvanična odluka, kojom je organizacija 14. Pojedinačnog prvenstva Evrope za žene poverena Šahovskom savezu Srbije i gradu Beogradu.

U pismu se kaže:

“ŠAHOVSKI SAVEZ SRBIJE

BEOGRAD

G. Miodrag Vukotić, predsednik

 

Poštovani šahovski prijatelji,

 

Zadovoljstvo mi je da Vam u ime Evropske šahovske unije saopštim da je predsednik ECU Silvio Danailov doneo odluku da prihvati kandidaturu Šahovskog saveza Srbije za organizaciju 14. pojedinačnog prvenstva Evrope za žene u šahu.

 

Prema dostavljenoj aplikaciji, takmičenje će se održati u Beogradu od 22. jula do 4. avgusta 2013. godine.

 

Pozivam Vas, da shodno pravilima Evropske šahovske unije, zajedničkim radom pristupimo pripremi Ugovora i izradi propozicija za ovo takmičenje. Rok za navedene aktivnosti je 60 dana od dana dodele organizacije takmičenja.

 

Očekujući da ovo takmičenje protekne u najboljem redu uz tradicionalnu sjajnu organizaciju, srdačno Vas pozdravljam.

 

Vladimir Šakotić

Izvršni direktor Evropske šahovske unije

 

Tako je Beograd dobio priliku da posle mnogo godina bude uzoran domaćin jedne zvanične evropske ili svetske šahovske manifestacije. Na ovom takmičenju očekuje se učešće više od 150 najboljih evropskih šahistkinja iz oko 40 nacionalnih federacija. Titulu brani Valentina Gunina iz Rusije. Biće to sjajna prilika za šahistkinje iz Srbije da svoje šahovsko umeće i talenat pokažu pred brojnom domaćom publikom.

 

Pokroviteljstvo nad ovim takmičenjem prihvatilo je Ministarstvo omladine i sporta Srbije, dok je grad Beograd u saglasnosti za organizaciju ovog takmičenja potvrdio svoju finansijsku i organizacionu pomoć.