РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ КОД АЛИСЕ МАРИЋ


У петак, 24. августа у 14 часова, у Палати Србија,  министарка омладине и спорта у Влади републике Србије, проф. др. Алиса Марић приредила је пријем у част учесника предстојеће Шаховске олимпијаде, која ће бити одржана од 27. августа до 10. септембра у Истанбулу.

Пријему су присуствовали сениорски и јуниорски репрезентативци и репрезентативке Србије, као и Миодраг Вукотић, председник ШСС и Обрен Ћетковић, директор репрезентације.

 

Министарка Алиса Марић, шаховски велемајстор, нашим репрезентативцима је пожелела успех на предстојећој Олимпијади и истакла да је Шаховска Олимпијада највеће и најмасовније шаховско такмичење на свету: „ Поносни смо на нашу шаховску прошлост, која је мотивишућа, а овај пријем је израз подршке Републике Србије и њених грађана спорту“.

Министарка је потом директору шаховске репрезентације Обрену Ћетковићу уручила заставу републике Србије.

 

Миодраг Вукотић, председник ШСС, изразио је захвалност на пријему репрезентативаца и на подршци Министарства и министарке Марић: „Одлазимо спортски спремни, после озбиљних припрема, и надамо се коректном наступу. Верујем да је недавни успех Александра Инђића подстрек младим шахистима“, рекао је Вукотић.