YOUTH CHESS TEAM BALKANIAD FOR 2011-(u16)
BALKANSKO JUNIORKSO EKIPNO PRVENSTVO ZA 2011. GODINU
Kragujevac, Hotel Šumarice, 01.-06. maj, 2011.
 
SVEČANO OTVARANJE

U Plavoj sali hotela "Sumarice", u srcu Sumadije i Srbije, nakon takmicenja za izbor najboljih kadeta Srbije u sahu, nastavlja se jos jedno takmicenje u ovoj drevnoj igri - Balkansko juniorsko ekipno prvenstvo za 2011. godinu.

Program svecanog otvaranja zapoceo KUD Studentskog Kulturnog Centra Kragujevac "Svetozar Markovic" sa spletom igara iz Sumadije. Prisutne je bez daha ostavilo pevacko drustvo "Studenac", a posebno ga zacinio KUD "Gruza" igrama iz Banata i Krnjista. Veteran u sviranju usne harmonike Zoran Jakovljevic posebno je drzao paznju prisutnih interpretirajuci najpoznatije domace melodije na specijalnim instrumentima jedinstvenog oblika i zvuka.

Prisutne je, u ime domacina, najpre pozdravio Miodrag Vukotic, predsednik Sahovskog saveza Srbije pozelevsi dobrodoslicu ekipama Grcke, Bugarske, Rumunije, Albanije, Crne Gore, Makedonije i Srbije kao i rukovodstvu navedenih sahovskih federacija. Izrazio je nadu da ce gosti poneti lepe uspomene iz Kragujevca, pozeleo takmicarima uspeh u mecevima koji predstoje sa zeljom da se bas ovde iznedre naslednici vrhunskih igraca kao sto su Topalov, Stefanova i Gligoric. Predsednik Balkanske sahovske federacije Srdja Dragasevic pored zahvalnosti domacinu na gostoprimstvu i programu koji su priredili, zaintrigirao je mlade sahiste dajuci im recept za najvazniju pobedu. "Vazno je ucestvovati ali i pobediti. Siguran sam da cete svi biti pobednici ako tokom ovog prvenstva sklopite nova prijateljstva, razmenite brojeve telefona, cujete se sa novim prijateljima preko skajpa ili neki drugi nacin. Prijateljstvo je najlepsa nagrada koju mozete da osvojite i ja vam od srca zelim da na taj nacin srusite granice koje su drugi postavili."
Govorom predsednika Dragasevica Balkansko juniorsko ekipno prvenstvo za 2011. godinu je i zvanicno otvoreno. godini.


Foto galerija - svečano otvaranje

 
KRAGUJEVAC - grad domaćin

 

 


 

Kompletne rezultate, parove, tabele,
statistiku možete pronaći na


chess-results.com >>>

 

HOTEL ŠUMARICE- Domaćin


 

Youth Chess Team Balkaniad for 2011-(U16)
Balkansko juniorsko ekipno prvenstvo 2011.
Organizator: Šahovski savez Srbije
Glavni sudija: Zoran Suhartović
Grad Kragujevac
Datum 01.05.2011. do 06.05.2011.